Fondacija IOTA pokrenula je Trinity novčanik, kako je organizacija navela u saopštenju za javnost 2. jula.

Ova najava reklamira Trinity novčanik kao poboljšanje kako za jednostavnost upotrebe tako i za sigurnost za korisnike koji obavljaju transakcije u IOTA-i, s ciljem da se dopadnu novim i postojećim korisnicima.

Navodno, zabeleženo je 160.000 preuzimanja beta verzije novčanika i transakcija vrednih preko 1,8 milijardi dolara u IOTA-i. Firme za sajber bezbednost SixGen i Accessec su izvršile reviziju aplikacije pre objavljivanja.

Kao softverski novčanik, Trinity je dizajniran za kompatibilnost sa Ledger-ovim hardverskim novčanicima, jer je Ledger radio zajedno sa IOTA fondacijom od kraja 2018. godine, kako prenosi Cointelegraph. Ostale karakteristike novog novčanika uključuju bezbednost i enkripciju, usklađenu sa Keepass-om, biometrijsku autentifikaciju i dostupnost na 25 jezika i za Mac, Windows, Linux, iOS i Android.

IOTA Fondacija je nemačka neprofitna organizacija čija je tehnologija distribuiranog registra (DLT) nedavno ostvarila partnerstva sa kompanijama kao što su Primority za praćenje hrane i Alyx modnim brendom za praćenje lanca snabdevanja robom.