Fondacija Iota, kompanija koja stoji iza kriptovalute Iota (MIOTA), objavila je svoje partnerstvo sa startap inkubatorom Nova putem saopštenja za medije koje je podelio Cointelegraph 18. februara.

Prema saopštenju, partnerstvo ima za cilj da finansira nove startape koji koriste Iota platformu kroz program “Iota cofoundery” na veb stranici Nove, koji se fokusira na rane faze razvoja startapa i početnog finansiranja. Program takođe dodeljuje izabranim startapima pristup programu mentorstva i tehničkom startap timu, koji se sastoji od preko 20 startap konsultanata specijalizovanih za tehnologiju.

Nova je, kako se izveštava, do sada osnovala preko 80 tehnoloških startapa, a više od polovine njih je i dalje aktivno nakon više od tri godine. U saopštenju se navodi da je prosečna stopa preživljavanja od tri godine u proseku 10%.

Kako je objavio Cointelegraph u novembru prošle godine, decentralizovani internet protokol Tron objavio je svoje planove za lansiranje blokčein fonda, koji je usmeren na blokčein igrice, nazvan Tron Arcade.

U decembru 2018. godine, Binance Labs, glavni poduhvat kripto berze Binance, objavio je svoju prvu grupu blokčein projekata iz svog Inkubator programa.

Nedavno je “Incubator Ethereum Classic Labs” pokrenuo novi razvojni tim Ethereum Classic (ETC), ETC Labs Core.

 

Pripremila: Majda Petrović