iPhone7 je promovisan u septembru. Nova verzija telefona sadrži aplikaciju za svoju iMessage opciju koja uključuje Circle.

Integracija Circle-a

Circle je bitkoin procesor plaćanja. To unapređuje slanje novca u neke delove sveta putem Apple-ovog sistema poruka.

CEO Circle-a, Džeremi Alair je izjavio:

“Postoje prepreke pri instalaciji smartphone aplikacije. To je mnogo lakše uraditi sa iMessages aplikacijom.“

Apple je izdao direktivu Jaxx-u (mobilni wallet), da ukloni Dash sa svoje iOS aplikacije, a iz Jaxx-a kažu da su podneli unapređenu verziju svoje aplikacije za iOS App Store i da se nadaju da će biti potvrđena u narednim danima.

Pošto je hard-forkovana verzija Ethereum-a već priznata od strane Apple-a, iz Jaxx-a se nadaju da će Apple omogućiti dodavanje ETC-a na svoje platforme.

U direktivi izdatoj prošle nedelje, Apple je identifikovao 6 tokena kao podržane: bitkoin, Dogecoin, Litecoin, Ethereum, DAO i Ripple.

Ethereum Classic bi mogao biti sledeći

Neće biti problem ukoliko Apple ne dozvoli integraciju ETC-a na svoje iOS proizvode jer će on i dalje postojati na Jaxx-ovim drugim platformama, rekao je Di Iorio za Cointelegraph. Takođe je dodao da Apple uviđa da postoji jaka potražnja za ostalim tokenima i da Jaxx očekuje instrukcije kako da ih najbolje integriše na iPhone i iPad.

Di Iorio je rekao:

“ETC je bio lak za integraciju. Trenutno je šesta najvrednija kriptovaluta, a naši korisnici mogu lako da pristupe svojim ETC-ovima preko Jaxx-a kao i da ih prodaju preko integracije sa Shapeshift-om.“

Jaxx i dalje sa Dash-om

Uklanjanje Dash-a sa aplikacije neće uticati na korisnike ostalih platformi. Dash će i dalje biti dostupan za korisnike android i tablet, Mac OS X, Windows, PC desktop, Google Chrome i Firefox ekstenzija.

Di Iorio je dodao:

“Imamo dobru saradnju sa timom Dash-a i podržavamo njihov projekat. Uvek sam naglašavao da smo mi iz Jaxx-a za tehnologiju i mogućnost izbora, kao i da smo među prvima koji su prigrlili budućnost – svet sa mnoštvom koina.“