Italijanska vlada objavila je svoju listu od 30 najboljih blokčein stručnjaka kako bi nastavila svoju integraciju tehnologije na državnom nivou, prenosi Cointelegraph Italija.

Kao rezultat četvoromesečnog procesa zapošljavanja i konsultacija, grupa će besplatno da savetuje vlasti kako da stvore „nacionalnu strategiju o distribuiranom registru i blokčein tehnologijama“.

Projekat je sazvalo italijansko Ministarstvo za ekonomski razvoj (MSE).

"Nove tehnologije kao što su veštačka inteligencija (AI) i blokčein imaju za cilj da radikalno promene naše živote, društvo u kome živimo i ekonomsku strukturu zemlje", izjavio je zamenik premijera i ministar ekonomskog razvoja Luidi Di Maio u septembru.

Maio je dodao:

"Nove tehnologije, kao što su veštačka inteligencija i blokčein, su dužne da fundamentalno promene naše živote, društvo u kojem živimo i ekonomsku strukturu naše zemlje."

Svi učesnici dolaze iz Italije i uključeni su uglavnom u domaće sektore. Među njima su trgovački savez Assobit, suosnivač Gian Luca Comandini, direktor italijanskog marketinga Angiolini Giorgio i član odbora Blockchain & Societi Policy Research-a Marcella Atzori.

Italija je nastojala da proširi svoje praćenje kriptovalutnih aktivnosti u okviru svojih granica, kao i povezane fenomene kao što je blokčein.

Vlasti su ovog meseca objavile višestruka upozorenja protiv ilegalnih učesnika u kriptu, upozoravajući javnost da bude oprezna.

Italija je takođe bila jedna od sedam zemalja članica Evropske unije koje su potpisale deklaraciju o promovisanju upotrebe blokčeina ranije ovog meseca.


 

Pripremio: Nikola Mosurović