Italija predstavila stručnjake na visokom nivou za razvoj zvanične blokčein strategije

Italijanska vlada objavila je svoju listu od 30 najboljih blokčein stručnjaka kako bi nastavila svoju integraciju tehnologije na državnom nivou, prenosi Cointelegraph Italija.

Kao rezultat četvoromesečnog procesa zapošljavanja i konsultacija, grupa će besplatno da savetuje vlasti kako da stvore „nacionalnu strategiju o distribuiranom registru i blokčein tehnologijama“.

Projekat je sazvalo italijansko Ministarstvo za ekonomski razvoj (MSE).

"Nove tehnologije kao što su veštačka inteligencija (AI) i blokčein imaju za cilj da radikalno promene naše živote, društvo u kome živimo i ekonomsku strukturu zemlje", izjavio je zamenik premijera i ministar ekonomskog razvoja Luidi Di Maio u septembru.

Maio je dodao:

"Nove tehnologije, kao što su veštačka inteligencija i blokčein, su dužne da fundamentalno promene naše živote, društvo u kojem živimo i ekonomsku strukturu naše zemlje."

Svi učesnici dolaze iz Italije i uključeni su uglavnom u domaće sektore. Među njima su trgovački savez Assobit, suosnivač Gian Luca Comandini, direktor italijanskog marketinga Angiolini Giorgio i član odbora Blockchain & Societi Policy Research-a Marcella Atzori.

Italija je nastojala da proširi svoje praćenje kriptovalutnih aktivnosti u okviru svojih granica, kao i povezane fenomene kao što je blokčein.

Vlasti su ovog meseca objavile višestruka upozorenja protiv ilegalnih učesnika u kriptu, upozoravajući javnost da bude oprezna.

Italija je takođe bila jedna od sedam zemalja članica Evropske unije koje su potpisale deklaraciju o promovisanju upotrebe blokčeina ranije ovog meseca.


 

Pripremio: Nikola Mosurović