Itirijum (ETH) je zvanično izvršio peti po redu hard-fork pod nazivom Byzantium.

Tvorac Itirijuma Vitalik Buterin je proslavio sa drugim programerima u nedelju, nakon što su rešili sve probleme i omogućili stabilno puštanje u rad.

 

Posebno treba naznačiti da prilikom pokretanja hard-forka nije bilo prepirki, niti argumenata protiv Byzantium-a.

Slično tome, cena itera (ETH) je ostala relativno stabilna i pre i nakon izvršenja hard-forka. 13. oktobra je skočila za 40 dolara i od tada održava taj nivo.

Trenutna vrednost ETH-a je bliža ovogodišnjem maksimumu koji je bio oko 410 dolara, dok je minimum bio u julu i tada je iter vredeo 146 dolara.

Byzantium je deo paketa poboljšanja protokola koji se razvija od 2015. godine i nema veze sa neverovatnim rastom investicija koji je Itirijum doživeo ove godine.

Poznat kao Metropolis, paket poboljšanja se trenutno proteže do nepoznatog datuma 2018. godine, kada će se aktivirati sledeći hard-fork, Constantinople.

“Metropolis predstavlja planiranu fazu razvoja Itirijuma koja obuhvata dva hard-forka: Byzantium i Constantinople. Byzantium se pojavljuje na bloku broj 4.370.000. Constantinople trenutno nema utvrđen datum puštanja u rad, ali se očekuje u 2018. godini”, potvrđeno je u blogu.