Dnevni obim trgovanja Itirijuma (ETH) je bio veći u utorak od obima trgovanja bitkoina, prema podacima CoinMarketCap-a.

U vreme pisanja ovog članka, podaci su pokazivali da je ETH dostigao obim trgovanja od 1.293 milijarde dolara, dok je obim trgovanja bitkoina bio 1.271 milijarda dolara.

Ovo može biti presedan u istoriji Itirijuma, koji je povećao svoj obim trgovanja za 1,65% od ponedeljka u odnosu na najbolje altkoine čiji je rast u zbiru iznosio 11,3%.

ETH je ponovo iznad 200 dolara po novčiću. Prethodni put je bio u četvrtak i od tada je padao do vrednosti od 120 dolara.

Sudbina većine najboljih altkoina se promenila tokom vikenda pošto je vrednost bitkoin porasla. Veliki broj investitora je pomislio da je trenutak za prodaju bio prošle nedelje, ali su se tokom vikenda razuverili.

Bitkoin je dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara za novčić, dok se Itirijum približava vrednosti od 300 dolara. Trenutno se čini da su investitori ponovo optimistični.

“Sledeće na redu je ukupna tržišna vrednost, a zatim i cena u USD”, napisao je Brus Fenton, bivši izvršni direktor u Bitkoin Fondaciji, na tviteru vezano za dešavanja na tržištu.

Fenton dodaje da i dalje misli da je bitkoinov Blokčein superioran u odnosu na Itirijumov.