Nik Ajton, mudrac na Shoreditch i naš dopisnik iz Londona su istraživali uticaj Blokčein tehnologija i njihovih motivacija da se uključe u novi koncept za finansiranje Blokčein TV zasnovan na smart ugovorima.

Skriptovani TV

Visoko kvalitetna televizija pod nazivom skriptovana TV vrlo brzo postaje stvar izbora za svakog ko je izazvan od strane programa koji se prikazuje uživo ili realnosti TV-a čiji je slab kvalitet i vest lažna.

Veliki hitovi TV serije kao što su Dobre domaćice, Kuće od karata, Igra prestola, Šerlok su jedni od milijardu koji daju jasan znak kojim putem treba ići.

Ali ko odlučuje o tome šta treba da bude napravljeno i da li se možemo otarasiti trećeg lica (posrednika) u ovoj industriji?

Novi tip filmova i kompanija za televizijsku produkciju je potreban da bude: otvoren, transparentan, odmah proverljiv i da je plaćanje naknade automatizovano.

Budućnost pripada Blokčein modelu filmske produkcije

Ali ovaj model ostaje otvoren za zloupotrebe i povrede u kom su korisnički računi i šifre predati, gde nisu prikupljeni svi prihodi i gde umetnici i kreativni pisci bivaju pritisnuti od strane velikih korporacija kao što su Holivud i Amazon.

Projekat vredan 21miliona dolara je prvi kompletni Blokčein koji je omogućila produkciska kuća koja koristi kriptoekonomiju da bi finansirala stvaranje velikog dostavljenog sadržaja i mogućnost za svakoga da investira.

Dok uobičajeno fanovi ne dobijaju šansu da se umešaju ovde mogu da se bave investiranjem “permissionless”(bez dozvole).

Priča o 21Milion je liberalna priča o Satošiju Nakamotu i Bitkoin-Blokčeinovoj revoluciji u kojoj je život naša buduća realnost i treba da se kaže svima. Tehnologija koja donosi drugačiji etnos koji će se promeniti na način na koji mi budemo glasali, kako vlada radi i kako se štiti i upravlja sa oba naša identiteta i trgujemo sa našim vrednostima.

Blokčein je savršena tehnologija i otvara nove i uzbudljive načine finansiranja sadržaja, isporučuje otvorenost i transparentnost koja ozbiljno nedostaje Holivudu.

Kriptovalute imaju jedinstvene osobine da tokenizuju sredstva(da programiraju ponašanje vrednosti) i nude po prvi put mogućnost za obične investitore i fanove da ulažu u stvaranje velikog sadržaja na svakom nivou investicija, čak i za male.

Da se uključe u proces razbijanja mnogih pravila, doprinose procesu, probijanje kroz holivudske staklene plafone diskriminacije i plaćenih honorara neradnicima jer poseduju udela u autorskim pravima.

21Milion je film i mini serije od 12 epizoda koje ide korak uz korak sa Milijardom, iako vredi mnogo manje od 21Milion.

Film i serija oslikavaju liberalnost kriptovaluta i ralnost koje se trenutno odigrava, kao što je Blokčein koji menja svet oko nas.

Ona govori Bitkoin priču o tajnim koderima koji su dizajnirali finansijski sistem kao jedan od alternativa bankama posle 2008. godine i koji nudi potpuno anoniman, bezgraničan, necenzurisan i koji nije u posedu ni jedne strane što sigurno čini nekoga veoma nervoznim.

Sistem koji će zameniti banke i zbližiti ljude plaši glavne ljude banaka.

Veći pritisak na dolar

21MilionCoin je autorski zaštićen token koji daje pravo autoru i na taj način pruža autroska prava i druge beneficije za večnost.

Gde je vrednost tokena vezana za osnovna sredstva, a ne za dinamiku razvoja softvera ili za ulaganja u kod koji još nije napisan.

21Milion tokeni se koriste da bi podržali biznise gde su svi zaposleni, statisti i članovi posade plaćeni isto što čini da budžet produkcije napreduje, povećava se pritisak na dolar- uklanja se poreza i naknada posrednika koji samo stoje tamo.

Plaćaju

Za najkreativnije talente, umetnike, pisce i muzičare najteža je stvar da se naplate. Njihov deo se smanjuje sve više i više zbog moćnika.

Kod najvećeg dela distribuiranih platformi sporovi oko autorskih prava buktaju jer ove platforme retko reše iz prve. Onda tu je Holivud i šire nepromenljive stvari kao što je jaz koji se stvara zbog nejednakog plaćanja, seksizma i diskriminacije.

Projekat 21Milion razvija Itirijumove pametne ugovore za upravljanje prihodom od derivata procesom tamper-proof nosilaca 21Min tokena koji je sigurnosni dokaz da će honorari biti plaćeni bez ljudske intervencije. To osigurava da se dogovor i iznos ne menja u poslednjem trenutku ili da ne bude razređen jer neko to može učiniti.

Naravno postoje drugi Blokčein filmovi i fimske platforme koje su fokusirane na upravljanje digitalnim pravima ( DRM).

Ujo Music, SingularDTV i Blokur grade Blokčein platforme, ali projekat 21Milion ne gradi Blokčein platformu, on koristi javnu Itirijumovu platformu koja je već napravljena i fokusira se na stvaranje ogromnog sadržaja. On je pre prvi Blokčein film model za produkciju filmova.