Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi je potvrdio pred kongresnom komisijom u sredu, 5. septembra, da kompanija istražuje blokčein tehnologiju za potencijalnu primenu.

Dorsi je odgovarao na pitanja tokom rasprave o transparentnosti i odgovornosti Tvitera koji se održava u američkom parlamentarnom odboru za energetiku i trgovinu.

Doris Matsui, predstavnik iz Kalifornije, imao je pitanje za izvršnog direktora Tvitera o tome šta potencijalna tehnologija blokčein može doneti novo Tviteru. Dorsi je odgovorio da se blokčein tehnologija može koristiti za borbu protiv dezinformacija i prevara, navodeći:

"Smatram da blokčein ima puno neiskorišćenog potencijala, posebno oko distribuiranog poverenja i potencijalne distribuirane primene [...] Još uvek nismo u potpunosti razmotrili sav potencijal blokčeina kako bi rešili probleme sa kojim se mi suočavamo u Tviteru, ali imamo ljude unutar kompanije koji rade na tome."

Dorsi je istog dana prisustvovao još jednom sastanku na Kapitol Hilu, 5. septembra, gde je svedočio na saslušanju obaveštajnog odbora Senata posvećenog navodnom mešanju u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Nakon sastanaka, Dorsi je sumirao svoje utiske o ovom pitanju na Tviteru.

Kao što je Cointelegraph izveštavao u avgustu, istraživanja koje je sprovela kompanija Secure Duo Security otkrivaju sramnu pojavu na Tviteru u vidu prevara gde oglašavaju lažne kripto "poklone", otkrivajući mrežu od najmanje 15.000 prevara.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić