Berza Jamajke (JSE) uskoro će da sprovede ograničeni pilot projekat za bitkoin (BTC) i itirijum (ETH) trgovinu, prema saopštenju za medije od 3. aprila.

JSE je potpisala važan sporazum sa kanadskom finteh kompanijom Blockstation kako bi nastavila sa razvojem alata za trgovanje digitalnim sredstvima i investicionim tokenima.

Nakon uspešnog pilota projekta za trgovanje krajem januara 2019. godine, JSE i Blockstation će da nastave izgradnju bezbednog i regulisanog ekosistema za trgovanje digitalnom imovinom i kriptovalutama.

Prema najavi, uskoro će biti lansiran ograničen pilot projekat za bitkoin i itirijum trgovinu preko JSE-a i brokera-dilera koji su učestvovali.

JSE je prvi put objavila da je izabrala Blockstation kao partnera za uvođenje trgovine digitalnih valuta i tokena na berzi u avgustu 2018. godine.

Juče je Cointelegraph izvestio da je berza u Švajcarskoj, SIX, uvrstila proizvod za razmenu preko ripla (XRP).

Krajem marta, decentralizovana platforma za finansijske ugovore UMA je sklopila partnerstvo sa Decentralizovanom autonomnom organizacijom (DAO) MakerDAO kako bi objavila token vezan za tržište SAD-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović