Japanski finansijski regulatori su odobrili drugu kripto berzu koja će početi sa radom ove nedelje, navodi se u saopštenju za javnost koji je objavio DeCurret 25. marta.

DeCurret, koji se pridružuje Rakuten-u u pokretanju domaćeg tržišta, počinje sa trgovinom 16. aprila.

Zajedno sa Rakuten novčanikom, koji je prethodno poznat pod imenom Everybody's Bitcoin, oni će označiti novu japansku berzu koja je odobrena pod novim zakonom o licenciranju.

"Sa ciljem da se 'povežu i razmenjuju sve valute, kao i da transakcije budu jednostavnije', DeCurret želi da postane vodeća finansijska usluga za digitalne valute, koja će postaviti standarde za bezbedne i lake digitalne transakcije", sumirao je DeCurret u saopštenju za javnost.

Vesti se podudaraju sa statistikom koje su podeljene sa kripto vestima Bitcoin.com od japanskog finansijskog regulatora, Agencija za finansijske usluge (FSA), koji pokazuje pravo interesovanje za ovo tržište.

Prema podacima, preko 140 entiteta se obratilo FSA-u u vezi odobrenja berze od marta 2018. Od njih, 23 je dostavilo dokumentaciju za pokretanje procesa, sa tim da je sedam prijava u toku pregovora.

Rakuten i DeCurret su jedine kompanije do sada koje su formalno registrovane i odobrene od regulatora.

Kao što je Cointelegraph izvestio, u predstojećoj godini ovaj broj će se značajno povećati. Među njima se nalazi i Yahoo! Japan, koji je početkom nedelje izjavio da se nada da će pokrenuti sopstvenu berzu u maju.

Tokom 2019, licence su takođe izdate postojećim berzama, uključujući Huobi u januaru i prethodno hakovanu platformu Coincheck krajem prošle godine.Pripremio: Marko Mihajlović