Japan je spreman za masovno prihvatanje bitkoina. Uzrok tome je novi zakon koji je stupio na snagu 1. aprila 2017. i koji dozvoljava upotrebu Bitkoina i drugih kriptovaluta. Zakon koji je donet od strane Japanske agencije za finansijske usluge 24. marta 2017. Put je sada prokrčen za prodavce koji žele da počnu da prihvataju bitkoin u svojim radnjama.

Bitkoinu raste popularnost u Japanu

Coincheck, bitkoin novčanik i menjačnica smeštena u Tokiju, Japan se udružio sa VeriTrans Co.Ltdi EconText, kompanija koja je u vlasništvu Recruit Holdings, poznate Japanese Human Resuoruces (firma za ljudske resurse iz Japana) firme.

Coincheck otkriva u saopštenju najavljujući partnerstvo koje je dovelo do toga da se obim bitkoin transakcija značajno poveća od 2016. do januara 2017., obim je premašio 541.1 milijardi Jena. To je 20 puta veći obim poredići ga sa istim periodom prošle godine.

Veliki trgovci se spremaju za bitkoin

Prema azijskom Nikei-om pregledu, očekivano je da će dve velike maloprodaje početi da primaju bitkoin već od 7. aprila 2017.

Sa Bic Camera, važnim elektronskim prodavcem na malo, je počelo isprobavanje u njihovoj prodavnici Yurakucho i Btikoin se takođe može koristiti na Shinjuku Bicqlo Bic Camera hibridnoj prodavnici koja je podeljena između elektronske prodavnice na malo Bic Camera i giganta za odeću Uniqlo-a.

Recruit Lefestylovo partnerstvo sa Coincheckom će omogućiti prodavcima na malo koji imaju AirREGI aplikaciju da prihvate bitkoin. AirREGi dozvoljava kupcima da plate jednostavnim skeniranjem barkoda. Što se tiče prodavaca na malo sve što im treba je jedan ajfon ili ajped i internet konekcija da bi mogli da procesuiraju plaćanja.

Turisti u Japanu će se enormno okoristiti

Vlada je zabrinuta novonastalim stanjem u maloprodaji i turstički novac ima sve veći značaj u mirnoj naciji.

U poslednjih nekoliko godina japanski trgovci su počeli da privlače kineske turiste prihvatanjem China UnionPAy. AirREGI se takođe udružio sa Alipejom i Coinchekom što je rezultiralo Spring 2017, prodaja se primetno povećala i bruto obim trgovine je zabeležen kao najveći koji se ikada desio.

Očekuje se da će bitkoin koji se koristi od strane mnogih stranih posetilaca takođe dovesti do većeg podsticaja turističkog trošenja u Japanu.

AirREGI-jeva Bitkoin platna opcija će biti prikazana na leto 2017. I biće moguće da se bitkoin koristi u više od 260.000 maloprodajnih radnji!

Usvajanje Bitkoina će se samo povećati- Japan i japansko prihvatanje digitalnog novca je dobrodošao i jako pozitivan korak.

Prihvatanje bitkoina se sa ove tačke može nastaviti.

Pitali smo Kagayaki (Kaga) Kawabata, lidera razvoja biznisa Coinchecka.com šta misli o porastu prodavaca koji prihvataju bitkoin u Japanu.

Da. Partnerstvo sa Recruit grupom, poznatom javnom kompanijom iz Japana će zasigurno ubrzati prihvatanje bitkoina od strane prodavca. Od početka servisa Coincheck je omogućivao prečice u plaćanju u bitkoinima. Mi smo bili prvi na japanskom tržištu koji su omogućili trenutna bitkoin plaćanja i koji je pretvarao automatski bitkoin u Juan. Pružajući jednostavan i intuitivan UI/UX mi smo prodrli na tržište. Trenutno imamo udela od 99 posto na tržištu. Sarađujući sa Recruit LIfestyles koji imaju stručne i profesionalne prodavce koji će nam pomoći da se podigne broj trgovaca koji prihvataju bitkoine kao sredstvo plaćanja.

Kada su ga pitali da li razmatra da se globalno proširi, Kaga nam je rekao,

Mi smo trenutno fokusirani samo na Japansko tržište. I da, mi razmatramo globalnu ekspanziju.