Japan: Aplikacija za dopisivanje LINE je pokrenula trgovanje sa svojim tokenom LINK na domaćoj berzi

Japanski provajder aplikacije za dopisivanje LINE Corporation je objavio da je pokrenuo trgovanje sa svojim novim tokenom LINK (LN) na lokalnoj kripto berzi BITBOX, stoji u saopštenju za medije u utorak 16. oktobra.

LINE, koji je pokrenuo BITBOX u julu, će ponuditi trgovanje vezano za 3 kriptovalute – bitkoin (BTC), itirijum (ETH) i teter (USDT) - od ukupno 30 trenutno dostupnih valuta trenutno na BITBOX-u. BITBOX ne podržava trgovanje sa fiat novcem.

U budućnosti, korisnici koji poseduju LN novčić će moći da ga koriste na LINE-ovom sistemu za decentralizovane aplikacije (DApp), koji se trenutno razvija.

“Veoma smo srećni jer korisnici sada mogu da trguju sa LN-om na BITBOX-u, što je veliki korak napred u našim planovima da napravimo token ekonomiju”. Rekao je LINE-ov direktor Takeši Idezava, dodajući da:

“Mislimo da je bitno da promovišemo zajednički rasti sa LINK-om, dok se trudimo da BITBOX još uvek bude veoma pristupačan za korisnike i da nastavi da doprinosi našem servisu.”

Pored promotivnih aktivnosti poput poklanjanja TRON (TRX) tokena za LN korisnike, ovaj potez je samo još jedan u nizu koji služi za promovisanje kripto ekonomije.

Kao što je Cointelegraph izvestio u avgustu, LINE-ova ispostava u Hong Kongu, Unblock, je pokrenula “korporativni token fond” od 10 miliona dolara sa ciljem da “poboljša razvoj i prihvatanje kriptovaluta i blokčein tehnologije”.

Konglomerat GMO internet Co. Ltd je ovog meseca otkrio planove da pokrene svoj stejblokin koji će biti povezan sa japanskim jenom.

 

Pripremio: Stevan Kostić