Japanski provajder aplikacije za dopisivanje LINE Corporation je objavio da je pokrenuo trgovanje sa svojim novim tokenom LINK (LN) na lokalnoj kripto berzi BITBOX, stoji u saopštenju za medije u utorak 16. oktobra.

LINE, koji je pokrenuo BITBOX u julu, će ponuditi trgovanje vezano za 3 kriptovalute – bitkoin (BTC), itirijum (ETH) i teter (USDT) - od ukupno 30 trenutno dostupnih valuta trenutno na BITBOX-u. BITBOX ne podržava trgovanje sa fiat novcem.

U budućnosti, korisnici koji poseduju LN novčić će moći da ga koriste na LINE-ovom sistemu za decentralizovane aplikacije (DApp), koji se trenutno razvija.

“Veoma smo srećni jer korisnici sada mogu da trguju sa LN-om na BITBOX-u, što je veliki korak napred u našim planovima da napravimo token ekonomiju”. Rekao je LINE-ov direktor Takeši Idezava, dodajući da:

“Mislimo da je bitno da promovišemo zajednički rasti sa LINK-om, dok se trudimo da BITBOX još uvek bude veoma pristupačan za korisnike i da nastavi da doprinosi našem servisu.”

Pored promotivnih aktivnosti poput poklanjanja TRON (TRX) tokena za LN korisnike, ovaj potez je samo još jedan u nizu koji služi za promovisanje kripto ekonomije.

Kao što je Cointelegraph izvestio u avgustu, LINE-ova ispostava u Hong Kongu, Unblock, je pokrenula “korporativni token fond” od 10 miliona dolara sa ciljem da “poboljša razvoj i prihvatanje kriptovaluta i blokčein tehnologije”.

Konglomerat GMO internet Co. Ltd je ovog meseca otkrio planove da pokrene svoj stejblokin koji će biti povezan sa japanskim jenom.

 

Pripremio: Stevan Kostić