GMO Internet, operator japanske kripto menjačnice GMO Coin, je najavio uspostavljanje "Kancelarije za reviziju sigurnosnih informacija" kako bi razvio jače mere sigurnosti radi zaštite informacija o kupcima, navodi se u saopštenju za medije od 30. marta.

GMO koin je bila jedna od kripto menjačnica kojoj je Japanska agencija za finansijske usluge (FSA) poslala naredbu za poboljšanje poslovanja nakon serije inspekcija na licu mesta koje je podstako januarski hak kripto menjačnice Coincheck.

Nova grupa GMO Interneta, koju vodi poznati stručnjak za sigurnost Takeši Mijazaki, uključiće i spoljne savetnike za sigurnost. Uspostavljanje ove grupe ima za cilj da “zaštiti važne informacije o kupcima od sve sofisticirianijih sajber-napada pomoću naših visoko zaštićenih kontramera”.

Pre nešto više od nedelju dana, 22. marta, GMO Coin je objavio na svojoj veb stranici da su dostavili svoj plan unapređenja poslovanja lokalnom FSA poslovnom birou Kanto.

Iz GMO Coin-a su dodali da se iskreno izvinjavaju zbog neugodnosti i brige koje su njihovi kupci imali, dodajući:

“Ozbiljno razmišljamo o primeni ove administrativne kazne i stalno poboljšavamo sistem upravljanja rizicima unapređenjem plana sistema, tako da možemo da ponudimo usluge kako bi naši korisnici mogli da se osećaju sigurno.”

GMO Internet je takođe uključen u kripto rudarenje. U septembru prošle godine su najavili da planiraju da u 2018. godini izrudare 6% svih izrudarenih bitkoina.

Nakon strožeg regulatornog nadzora u Japanu, dve kripto menjačnice su odlučile da se isključe ranije ove nedelje, umesto da rade sa regulatorima na usklađivanju. Kripto menjačnica Binance je takođe prebacila svoje usluge daleko od Japana, najavljujući novu kancelariju na Malti, nakon što je FSA dobio upozorenje o neregistrovanom statusu berze.

 

Prpremio: Nenad Ćurčić