Japanska kompanija za internet GMO Internet Inc. je danas lansirala novi internet bankarski biznis koji će koristiti blokčein kao centralni deo svog tehnološkog arsenala. Ova vest dolazi iz kompanijinog izveštaja od utorka 17. jula.

Projekat se navodno razvija još od jula 2016. kroz “GMO Aozora Net Bank” gde su GMO Internet, GMO Financial Holdings i Aozora Bank zajednički investitori.

Prema saopštenju firme, blokčein je ključna komponenta novog poduhvata, pored drugih vrhunskih tehnologija kao što su veštačka inteligencija (AI) kao i internet stvari (IoT).

GMO veruje da novi projekat ima “visoki potencijal da poveća korporativnu vrednost u budućnosti.”

Prema Finance Feeds, nova bankarska strategija će biti dostupna korporativnim i privatnim korisnicima, prilagođavaće bankarske usluge kao što su depoziti i menjačnica za potrebe elektronskog poslovanja i pružaće mogućnost razvoja proizvoda zajedno sa partnerskim firmama za bezbednost.

Ovaj internet provajder sa sedištem u Tokiju je objavio obim prodaje od 43.705 milijardi jena (oko 387.5 miliona dolara) u prvom kvartalu 2018, što je povećanje od 17,5% od prošle godine.

GMO-ova odluka da upotrebi blokčein tehnologiju kao centar svog novog internet bankarskog projekta je samo nastavak prethodnog ulaganja u kripto i blokčein.

Kompanija već ima svoju GMO Coin kripto menjačnicu, veliku operaciju za rudarenje i čak plaća deo plate svojim zaposlenima u bitkoinu.

U martu, GMO Coin je rekao da će podići nivo sigurnosti nakon što su lokalni regulatori istakli nedostatke posle velikog haka Coincheck menjačnice u januaru koji je koštao tu kompaniju 530 miliona dolara.

Kopmanija je takođe objavila da će pustiti u rad svoju bitkoin aplikaciju za nagrade pod imenom “CryptoChips” u avgustu.

 

Pripremio: Stevan Kostić