Vodeća japanska finansijska kompanija SBI Group osnovala je podružnicu koja će proizvoditi čipove za kripto rudarsku opremu, potvrdila je kompanija 22. marta.

SBI, koji je pokrenuo podružnice u raznim oblastima u kripto sektoru, sada želi da proširi svoj uticaj u kripto rudarskom sektoru stvaranjem SBI Mining Chip Co. Ltd. (SBIMC).

Kompanija će se pridružiti ostalim proizvođačima, među kojima je glavni Bitmain, koji će izbaciti svoj najnoviji proizvod ove nedelje.

“SBI Group snažno promoviše širok izbor biznisa koji se zasnivaju na digitalnoj imovini, uključujući kripto berze i druga blokčein preduzeća”, navodi se u obaveštenju, nastavljajući:

“SB Group je praktikovao svoj biznis kripto rudarenja u inostranstvu i sada je odlučio da proširi svoj opseg poslovanja na proizvodnju samog rudarskog čipa i razvoj rudarskih sistema, preko SBIMC podružnice.”

Najnoviji projekat u međuvremenu će dobiti uputsvo od Adama Trejdmana, iskusnog preduzetnika iz Silicijumske doline u poluprovodnicima i sličnoj elektronici.

“SBI Group će promovisati efikasne, pouzdane i održive rudarske operacije kako bi razvio zdravo i čvrsto kripto tržište”, obećava obaveštenje.

Do danas, SBI je samo rudario bitkoin keš (BCH) preko svoje podružnice, sa tim da je počeo i završio operaciju tokom prošle godine.

U septembru 2018. godine, Džihan Vu, suosnivač Bitmain-a i šef rudarskog pula koji je koristio SBI, tvrdio je da kompanija pokušava da potkopa svoje poslovanje koje ide u korist Krejg Vrajtu, zloglasnog preduzetnika koji je postao centralna figura u spornom bitkoin keš hardforku.


Pripremio: Marko Mihajlović