Japanska kripto berza Taotao (prethodno BitARG), počinje da trguje sa ograničenim brojem kriptovaluta u maju, izveštava Cointelegraph na japanskom 25. marta.

Taotao, čiji deo akcija od 40% drži podružnica Yahoo! Japan, u početku će trgovati bitkoinom (BTC) i itirijumom (ETH), sa margin pozicijama dostupnim za dodatne tri kriptovalute: lajtkoin (LTC), bitkoin keš (BCH), i ripl (XRP).

Potencijalni korisnici već mogu da prijave nalog i da učestvuju u promotivnoj nagradnoj igri.

Planovi su se pojavili marta 2018. godine, kada je Yahoo! Japan saopštio da će izvršiti veću akviziciju deonica berze kroz njihove podružnice, YJFX.

Trenutno, izvori pokazuju da je kupovina koštala kompaniju oko dve milijardi jena (tada 19 miliona dolara).

Ovaj korak obeležava prvi korak kompanije u svet kripto berzi, s tim da je Taotao dobio odobrenje regulatora kako bi mogao da izađe na japansko tržište.

Kao što je Cointelegraph izvestio, Japan je želeo da nametne strog nadzor nad entitetima koji žele da pokrenu berze, nakon nekoliko hakerskih napada koji su postali centar pažnje sektora.

Šema za licenciranje pojavila se u aprilu 2017. godine, ali su napadi i prevare nastavljeni. Coincheck je žrtva najvećeg napada koji uključuju tokene vredne preko pola milijardi dolara u januaru 2018. godine, ali je berza uspela da se vrati na tržište nakon otkupa.

Ranije ovog meseca, nova regualativa za kripto trgovinu marginama je dobilo odobrenje.Pripremio: Marko Mihajlović