Tokijskoj virtuelnoj kripto berzi Everybody’s Bitcoin Co. Ltd. je izdata zvanična opomena od strane japanske agencije za finansijske usluge (FSA), prema saopštenju za javnost od 25. aprila.

Navodeći članove Zakona o dodatnim odredbama o finansijskom poravnanju, FSA je izdala kompaniji obaveštenje o poboljšanju koje ih obavezuje da otklone bilo kakve nedoslednosti ili nedostatke u svom poslovanju.

Inspekcija kripto berze Everybody’s Bitcoin Co. Ltd. navodno je otkrila da kompanija nije uspostavila efikasan sistem interne kontrole upravljanja kako bi osigurala pravilno funkcionisanje poslovanja.

Berzi je naloženo da pripremi statutarne knjige, da pruži odgovarajuće informacije korisnicima i obezbedi efektivni sistem sigurnosne kontrole. FSA je takođe navela nedoslednosti u merama za borbu protiv pranja novca (AML) i finansiranja terorizma.

U martu FSA je uputila "obaveštenje o kažnjavanju" na sedam drugih berzi digitalnih valuta, uključujući Coincheck i privremeno zaustavila operaciju za dve berze zbog nedostatka "odgovarajućih i potrebnih sistema unutrašnje kontrole".

Ranije ove nedelje, objavljeno je da će Japan dobiti svoje prvo samoregulatorno telo za berze kriptovaluta. Šesnaest licenciranih berzi preduzelo je korake da konačno pokrenu ono što će biti poznato kao Japanska asocijacija berzi kriptovaluta (JCEA). Grupa će kreirati najbolje prakse i standarde usklađenosti, kojih će članovi biti obavezni da se pridržavaju.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić