GMO Coin, Japanska berza kriptovaluta, obnovila je bitkoin keš (BCH) trgovinu sa BCHABC blokčeinom, prema izveštaju Financial Magnates-a (FM) od 3. Decembra.

GMO, jedna od najvećih IT kompanija, je vlasnik GMO Coin-a. Više od 208.000 korisnika je trgovalo oko 89 milijardi jena samo u oktobru, sa uvećanjem tromesečnog rasta za 34,4 procenata.

Berza je "najavila da će nastaviti trgovanje BCH/JPY" počev od 4. decembra. Trgovanje je bilo"privremeno obustavljeno" u pokušaju da "se izbegne ometanje koje je prouzrokovano" nedavnim hard-forkom (15. novembar).

Finance Magnates navodi da su "kontaktirali kompaniju da bi se raspitali koja od dve verzije bitkoin keša će biti na listi. Portparol je naveo odgovor da u njihovoj kompaniji, ona verzija prikazana kao BCH označava Bitkoin Keš nazvan BCHABC.

Kako je nedavno izveštavao Cointelegraph, prošlo je više od nedelju dana od kako se bitkoin keš blokčein podelio. BCHABC, očigledna pobednička frakcija, je više "konzervativna" mreža (kako je objasnio Cointelegraph) i ona se protivi donošenju bilo kakvih radikalnih promena u BCH softveru.

Na kraju, "bitka" se završila kada je Calvin Ayre, pristalica "gubitničke" frakcije (BCH SV), pozvao na "trajno razdvajanje" nakon što je izjavio da BCH SV "više ne želi ime bitkoin keš. "

Isti post navodi da je "bitkoin SV originalni bitkoin (BTC), a ne originalni bitkoin keš".

 

Pripremio: Nikola Mosurović