Japanska kompanija za finansijske usluge SBI Holdings zvanično je objavila zajednički sporazum sa američkim blokčein konzorcijumom R3 za rad u Japanu, navodi se u saopštenju za medije objavljenom 29. januara.

Još u decembru, SBI Holdings je već objavio svoje planove - prema intervjuu sa generalnim direktorom R3 - da u partnerstvu sa softverskom firmom R3 razvije lokalnu upotrebu svoje Corda blokčein platforme, saopštio je Cointelegraph 6. decembra.

SBI Holdings i R3 imaju za cilj da promovišu razvoj finansijskih usluga podržanih tehnologijom distribuiranog registra (DLT), sa planovima za proširenje poslovanja u regionu istočne Azije.

Prema saopštenju za medije, novo zajedničko preduzeće će “podržati pružanje i uvođenje Corda licence, unapred organizovati šeme za njegovu stvarnu upotrebu, kao i promovisati saradnju sa prekomorskim kancelarijama R3 i drugih Corda partnera”.

R3 je ranije ovog meseca najavio lansiranje svoje Corda mreže, koja će omogućiti prenos podataka i digitalnih sredstava između poslovnih mreža i različitih decentralizovanih aplikacija koje rade na Corda platformi (CorDapps).

R3 ima preko 300 partnera do sada za saradnju na razvoju svoje blokčein platforme otvorenog koda Corda, napisao je Cointelegraph 16. januara.

 

Pripremila: Majda Petrović