Japanski finansijski servisni gigant SBI Holdings investirao je u finteh kompaniju Templum, čiji je fokus pružanja regulisanih hartija od vrednosti putem ICO-a.

Investicija SBI Holdings-a uključila je prikupljanje sredstava u vrednosti od 10 miliona dolara, što će navodno Templum iskoristiti za uvođenje institucionalnih i akreditovanih investitora. SBI Holdings nije otkrio tačan iznos koji je investirao.

Templum-ov sajt opisuje kompaniju kao pružaoca "regulatornih usaglašenih rešenja za tokenizovanu ponudu sredstava (ICO ponuda kao hartija od vrednosti) i naknadno sekundarno trgovanje."

Japanska finansijska kompanija trenutno vodi konzorcijum od 61 banke koji radi na domaćoj mobilno-platnoj aplikaciji koristeći ripl tehnologiju.

SBI je prethodno objavio plan prošle jeseni da pokreće sopstvenu kripto berzu sa Houbi-jem, ali su planovi odloženi početkom marta kako bi se prethodno poboljšala bezbednost.

Takođe u martu, SBI Holdings se dodatno proširio u kripto sferu kupujući 40% kompanije za hardverske novčanike CoolBitX iz Tajvana.


 

Pripremio: Bojan Zečević