SBI Crypto Investment, podružnica japanskog finansijskog giganta SBI Holdings, investirala je u kripto firmu Breadwinner AG, izveštava Cointelegraph Japan 15. januara.

SBI-ov kripto investicioni fond nije objavio iznos koji je dao švajcarskom Breadwinner-u, koji je razvio mobilni kripto novčanik BRD.

Prema saopštenju, BRD posluje u 170 zemalja i preuzet je od strane 1,8 miliona Android i iOS korisnika. Rezultati za šestomesečni period SBI-a otkrivaju da je zaključno sa 30. septembrom 2018. godine, SBI Holdings ostvario prihod od preko 176 miliona jena (oko 1,6 miliona dolara).

BRD u međuvremenu nije dao nikakav komentar za Cointelegraph.

SBI Group u celini je ranije investirao u kripto sferu. Kompanija je u avgustu objavila da je po drugi put investirala u kripto berzu LastRoots.

Kako je objavio Cointelegraph u decembru prošle godine, vlastita kripto berza SBI Holdings-a, Vctrade, je implementirala bitkoin (BTC), itirijum (ETH) i ripl (XRP) depozite.

U septembru su se pojavile vesti da je druga podružnica SBI Holdings-a, korejska SBI štedionica, potpisala memorandum o razumevanju sa Dayli Intelligence, kompanijom specijalizovanom za veštačku inteligenciju i blokčein tehnologije.

 

Pripremila: Majda Petrović