Japanski finansijski servisni konglomerat SBI je najavio na svom sajtu u utorak 27. februara da mora da odloži planirano lansiranje svoje menjačnice kriptovaluta.

U javnom saopštenju, SBI se izvinjava zbog kašnjenja i objašnjava da je kompanija morala da pomeri datum lansiranja menjačnice zbog dodatnih sigurnosnih mera koje žele da dodaju.

“Odlučili smo da uložimo još vremena i rada u dodatne sigurnosne mere, upravljanje resursima i poboljšane korisničke podrške kako bi osigurali zaštitu korisnika kripto menjačnice”, SBI je napisala u obaveštenju.

SBI grupa je prvobitno otkrila svoj plan da lansira menjačnicu kriptovaluta SBI Virtual Currencies u oktobru 2016.

U decembru 2017. Cointelegraph je preneo da je SBI najavila saradnju sa bitkoin platformom za trgovanje Huobi kako bi lansirali menjačnicu početkom 2018.

Potez SBI-ja da poboljša sigurnost svoje menjačnice je jednim delom posledica haka u vrednosti od 534 miliona dolara jedne od najvećih japanskih menjačnica kriptovaluta Coincheck-a 26. januara.

“Najveća krađa u istoriji” primorala je Japansku agenciju za vođenje finansija (FSA) da poveća sigurnost menjačnica kriptovaluta, sa posebnim naglaskom na sigurnost računarskih sistema i sigurnost sredstava korisnika.


 

Pripremio: Nikola Mosurović