Vodeća japanska kompanija za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (ICT), Fudžitsu, nedavno je najavila otvaranje svog međunarodnog blokčein inovativnog centra u Briselu u Belgiji, kako bi istražila potencijalne primene tehnologije u svim mogućim oblastima - navodi se u saopštenju za medije objavljenom 21. marta.

U svojoj zvaničnoj izjavi, Fudžitsu tvrdi da će novi centar istaživati i razvijati rešenja zasnovana na blokčeinu u "raznim sektorima", od tehnologije distribuiranog registra (DLT) do glasasanja na bazi blokčeina.

Iv de Bauergard, šef odseka kompanije Fudžitsu Beneluks (Belgija, Holandija, Luksemburg), primetio je sve veću zainteresovanost za blokčein tehnologiju među korisnicima i potvrdio je da mnoge aplikacije zasnovane na DLT-u su još uvek neistražene.

"Ovo je samo početak, nameravamo da istražimo širi potencijal upotrebe blokčeina u različitim komercijalnim oblastima" - naveo je Bauergard.

Prema saspštenju za medije, Brisel je izabran za lokaciju blokčein centra zbog njegove "geografske, tehnološke i lingvističke prednosti za međunarodne organizacije koje razmatraju primene blokčein tehnologije."

Prethodno je Cointelegraph izvestio da je japanska firma koja se bavi blokčeinom i kriptom Tech Bureau ponudila svoj privatni blokčein belgijskoj kompaniji Digipolis, organizaciji za među-opštinske ICT usluge za belgijske gradove Gent i Antverpen, u sklopu "blokčein laboratorije (The Blokchain Lab)", a da obezbede efikasniji administrativni okvir za gradove.


 

Pripremio: Bojan Zečević