Džon MekAfi, programer i osnivač antivirus softvera, koji nosi njegovo ime, a koji je tokom proteklih godina privukao pažnju na digitalne valute, otkrio je da naplaćuje 105.000 dolara po tvitu za promociju projekata i proizvoda vezanih za kriptovalute.

Prošle nedelje, MekAfi je tvitovao da je McAfee Crypto Team napisao i objavio vodič o tome kako promotivni tvitovi funkcionišu na njihovom sajtu. The Team je marketinška agencija za promovisanje ICO projekata i ostalih projekata iz kripto sektora.

 

We finally wrote down how our promotional tweets work. It's self aggrandizing and ego stroking for us, however, if you're planning an ICO, trying to boost a coin or want to shine a light on your latest project, you should overlook our swollen egos and see:https://t.co/O6TBWrxDzm

— John McAfee (@officialmcafee) March 30, 2018

Prema podacima navedenim u vodiču, niz anketa, sprovednih od strane MekAfija, otkriva da 259.000 njegovih pratilaca na tviteru “ima više od 50% svoje ukupne imovine u kriptovalutama” i da 224.000 pratilaca ima “u najmanju ruku, 4,48 milijardi dolara u kripto investicijama”.

MekAfijev sajt nudi jednostavnu računicu za podelu troškova po tvitu - 105.000 dolara, za MekAfijevih 810.000 pratilaca na tviteru, kako bi osigurali potencijalnim klijentima da “cena po pregledu” ne bude veća od 0.13 dolara, tvrdeći: “Ovo su troškovi koji su manji nego u bilo kom drugom pristupu.” MekAfi navodno promoviše samo one proizvode i servise u koje on “zaista veruje”.

 

Coin Of The Day: pic.twitter.com/WSTXaha1Nk

— John McAfee (@officialmcafee) December 26, 2017

Naime, kada su ga predstavnici Cointelegraph-a, u januaru 2018. godine, pitali da li je neko pokušao da mu plati za promociju svog projekta, MekAfi je odgovorio negativno i izbegao pitanje:

“Rekao bih da su definitivno pokušali da mi plate. Ne želim da pričam o svojim ličnim finansijama i tome kako zarađujem novac i od koga. Pojavio sam se na sceni, jer je to moj posao, kao što bi trebalo da bude bilo čiji posao. I zapravo, mislim da je nepristojno postavljati takva pitanja ljudima. Bez uvrede.”

Pripremila: Kristina Ristin