Američki preduzetnik i glasni zagovornik kriptovaluta, Džon Mekafi, još jednom je ponovio svoju tvrdnju da će bitkoin vredeti 1 milion dolara do 2020. godine.

Uzimajući u obzir raspoloženje zajednice vezano za nedavne fluktuacije cene bitkoina, Mekafi je 15. jula napisao da “će crći od smeha” zbog naizgled preterane negativnosti:

“Bitkoin je oko 10.000 dolara i ljudi se brinu. Crkoh od smeha (LMFAO)!!! Zašto bismo obraćali pažnju na nedeljne fluktuacije? Pogledajte poslednjih nekoliko meseci za ime boga! Drastično raste. I dalje sam pozitivan u vezi sa mojom cenom od 1 milion dolara za 1 BTC do kraja 2020. Altkoini poput MTC i Apollo će porasti deset puta!”

U vreme pisanja vesti, bitkoin je zaista izgubio 9% na nedeljnom nivou, skoro 4% na dnevnom nivou, prema podacima sa Cointelegraph-ovog indeksa cene bitkoina, i trguje se na nivou od 10.300 dolara.

Ipak, na mesečnom grafikonu pokazuje dobit od 23%, dok u periodu od tri meseca dobit iznosi 100%.

Bitcoin 3-month price chart

Grafikon mesečnog kretanja cene bitkoina. Izvor: Cointelegraph Indeks cene bitkoina

Ovog leta, izveštaj Volstrit Žurnala nam je otkrio da su vrtoglavo visoki povraćaji Bitkoin fonda Grayscale Investments-a (rast od 300% na godišnjem nivou) osigurali mesto najboljeg fonda na tržištu. 

U nedavnom intervjuu sa kompanijom Cointelegraph, Mekafi je predvideo da za deset godina “neće biti ni jedne fiat valute na svetu”.

Mekafi je trenutno u egzilu na Kubi, zbog navodnih optužbi za utaju poreza na dohodak u SAD i vodi svoju drugu kampanju za američkog predsednika.

Sa prijateljem Antonijom Pomplijanom je nedavno predvideo da će bitkoin dostići 100.000 dolara do kraja 2021. godine.

Za razliku od Mekafijevog pogleda na altkoin kao što su Marinecoin (MTC) i Apollo (APL), Maks Kajzer je predvideo da je fenomen altkoina gotov i da će sva vrednost ući u bitkoin.

Ulozi Mekafijeve prognoze nisu mogli da budu veći: pre dve godine obećao je da će pojesti svoj ud na nacionalnoj televiziji ako bitkoin do 2020. ne dostigne 1.000.000 dolara. Odbrojavanje možete da pratite ovde.