Kripto entuzijasta, stručnjač za antivirus softvere i kandidat za predsednika SAD Džon Mekafi objavljuje svoju nezavisnu kriptovalutu, prema navodima sa oficijalnog tviter naloga od 29. maja.

Prema informacijama sa njegovog veb sajta, “McAfee Freedom Coin” će se pojaviti ove jeseni. Čini se da je cilj potpuna izolacija i nezavisnost od tradicionalnih valuta, imovine i berzi u nastojanju da se dostigne “Sveti gral kriptovaluta - ekonomska sloboda.”

Prema navodima Mekafija, ovo su željene osobine nove kriptovalute:

“Ono što je potrebno je novčić koji je nepovezan sa fiat valutama i kriptovalutama poput fiat valuta - novčić sa nultom novčanom vrednošću, ali univerzalno prihvaćen...On nije zasnovan na bilo kojoj robi niti je povezan sa vrednošću ili ponašanjem bilo kog spoljašnjeg predmeta ili entiteta.  Vrednost novčića će uvek biti nula u odnosu na bilo koju drugu valutu, ali njena prirodna tržišna vrednost je u potpunosti slobodna da raste.”

Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, Mekafi je rekao da planira da se kandiduje za predsednika SAD 2020. Godine: On se trenutno nalazi na brodu u međunarodnim vodama, pošto je optužen od strane američke Službe za unutrašnje prihode (IRS).

Mekafi navodno nije skrivao svoju utaju poreza, navodeći da nije platio porez osam godina. Njegova predsednička kampanja ne predstavlja ozbiljnu borbu za ovalnu sobu, već se na nju gleda kao na promociju kriptovaluta kao sredstva za obezbeđivanje lične slobode za građane.

U nedavnim vestima, Mekafi je rekao da je otkrio identitet misterioznog kreatora bitkoina Satošio Nakamota, koji je navodno čovek koji živi u SAD. Mekafi je očigledno planirao da otkrije identitet Nakamota, ali je po savetu svog advokata za izručenje odlučio da to ne uradi u ovom trenutku:

“Zahtev za izručenje u SAD iz Bahama je neizbežan. Sreo sam se sa Marijom Grejem, mojim advokatom za izručenje i sada je jasno...da otkrivanje identiteta Satošija u ovom trenutku može uticati na suđenje i odluku o mom izručenju. Ne mogu to da rizikujem. Sačekaću.”