Američki glumac i producent Džoni Dep sarađuje sa platformom za društvenu zabavu baziranoj na kriptu - TaTaTu, navodi se u izveštaju Hollywood Reporter-a objavljenom u ponedeljak, 22. oktobra.

Kao deo novog sporazuma, holivudska zvezda će se udružiti sa osnivačem TaTaTu-a Andreom Iervolinom, kako bi zajedno stvorili i producirali film i digitalni sadržaj. Prema članku, sadržaj će producirati kompanija Infinitum Nihil, koja je u vlasništvu Džoni Depa.

Andrea Iervolino, suosnivač i izvršni direktor američkog filmskog konglomerata AMBI Media Group, će sarađivati kroz svoju novu TaToTu platformu na bazi blokčein tehnologije.

Pokrenut u maju 2018. godine, TaTaTu namerava da se bori protiv ilegalne piraterije i poboljša transparentnost za nosioce prava, kao i da pomogne visokokvalitetnom reklamiranju brenda koristeći tehnologiju distribuiranog registra (DLT).

Platforma predstavlja kombinaciju veb sajta društvenih medija sa uslugom “video na zahtev” (VOD), koja posluje na sistemu stimulisanom nagrađivanjem korisnika tokena za konzumiranje sadržaja. Tokene mogu koristiti oglašavači za plaćanje na TaTaTu.

Ubrzo nakon lansiranja TaTaTu-a, Iervolinov AMBI je ušao u saradnju sa Ladi Monika Bacardi koja je uložila 100 miliona dolara u TaTaTu, komentarišući kako novi alat za filmsku industriju omogućen blokčein tehnologijom "ojačava njen pozitivan stav o blokčein tehnologiji i kriptovalutama“.

Sredinom juna, Cointelegraph je izveštavao o planu holivudskih filmskih autora da snimaju film posvećen kriptovalutama ove godine, fokusirajući se na pranje novca pomoću kripto imovine i kao članovi glumačke ekipe spominjani su glumci iz popularnih serija u SAD-u kao što su “Westworld” i “MadMen”.

 

Pripremila: Majda Petrović