Od deset najboljih, bitkoin je pao za 6,17% i vredeo je 2.579,65 dolara. Iter je u subotu popodne vredeo 350 dolara, a sada vredi 319 dolara.

Iako gubici izgledaju neugodno kao kod prethodne krize, postoje jake indicje da će biti još lošije.

Najveći gubitnici u deset najboljih su novajlija IOTA, koji je doživeo pad od 12,11% i Stratis - token blokčein aplikacije sa padom od 12,5%. Najmanji pad je zabeležio SegWit pionir Lajtkoin koji je pao za svega 5,67%.

Nema ničeg pozitivnog, gubici na sve strane. Ali poenta je da smo se oduvek oporavljali od ovako mračnih trenutaka. Bilo je i lošijih scenarija, ali smo uvek uspevali da se oporavimo.

Međutim, na mestu 35., Numeraire je prosperirao. Porastao je neverovatnih 176.67% i prodavao se po ceni od 147.76 dolara.

Već u nedelju ujutro, do 34 kriptovalute na CoinMarketCap-u je bilo u crvenom. Samo 12 valuta iz prvih 100 je moglo da se pohvali dobitkom.

Još jedna depresija?

Imajmo na umu da su prethodne depresije bile pre dve nedelje i pre skoro mesec dana, a Cointelegraph ih je krstio kao “kripto masakr”. Ovo je treći u manje od mesec dana.

Krajem maja smo bili svedoci haotičnog kretanja cena koje je nateralo sve da traže “sklonište”. Međutim, nije bilo gde da se “sakriju”, pošto su sve stabine valute bile u crvenom. Bitkoin, Itirijum, Ripl i NEM su izgubili više od 24%, 31%, 39% i 40% redom.

Dve nedelje kasnije, sredinom juna, postojala je još jedna recesija koja je bila jako ozbiljna. Tada su prve četiri valute imale pad od 13%-17%.

Tri mehura za mesec dana je previše! Da li je ovo još jedan kripto masakr? Živi bili pa videli.