Džozef Lubin, osnivač blokčein kompanije ConsenSys, izrazio je pesimizam u vezi sa nedavnom situacijom u kojoj se našla platforma za kripto trgovanje Bitfinex, izveštava Blumberg 9. maja.

Govoreći na “Fluidity Summit” konferenciji, Lubin je rekao da "izgleda kao veliki nered koji se verovatno neće raščistiti. Teter je donekle važan za naš ekosistem zato što ga različite institucije koriste da bi ostvarile fluidniju trgovinu.

Međutim, Lubin je primetio da bi previranja oko Tetera i Bitfinex-a mogla da podstaknu rast drugih stejblkoina:

"Postoje i drugi stejblkoini - mnogi drugi - i mislim da će zbog ovoga postati popularniji. Mislim da će to biti stvarno dobra stvar."

Kao što je ranije objavljeno, krajem aprila, generalni državni tužilac Njujorka (NYAG) je naveo da je Bitfinex izgubio 850 miliona dolara, a potom je koristio sredstva od firme Teter, koja stoji iza istoimenog stejblkoina, kako bi pokrio manjak. Ubrzo nakon toga, Teter i Bitfinex su odgovorili na optužbe izjavom u kojoj tvrde da su sudski podnesci u kancelariji NYAG-a „prepuni lažnih tvrdnji“.

Teter je od tada potvrdio postojeće glasine da njegovi tokeni nemaju puno pokriće u dolarima, a zapravo su samo 74% podržani američkim dolarima i drugim rezervama.

Lubin je takođe naveo da se “svim cenama na planeti manipuliše. Svaki put kada dobro pozicionirani akteri mogu ući unutra i učiniti nešto, morate očekivati da će to i učiniti. Zato moramo izgraditi bolje sisteme."

Prošlog meseca, Cointelegraph je izvestio da je ConsenSys, Lubinova firma, pokušala da privuče spoljne investitore kako bi prikupila 200 miliona dolara. Izvršni direktori kompanije navodno su razgovarali sa investitorima u Hong Kongu i Južnoj Koreji, ali navodno nisu našli glavnog investitora.

ConsenSys je, kako se izveštava, zatvorio 2018. godinu sa samo 21 milion dolara prihoda koji su uglavnom dolazili iz svog poslovnog konsaltinga, i planira da prihodi budu više od 50 miliona dolara u 2019-oj, sa oko 40 miliona dolara koji dolaze iz poslovanja.