Prema izveštajuma koji su izneti u Wall Street Journal-u, JP Morgan Chase razmatra da obezbedi pristup Trgovačkoj berzi Čikaga (Chicago Mercantile Exchange's - CME) i trgovanju bitkoin fjučersa na njoj, kroz svoju buduću platformu.  Prošlonedeljno saopštenje CME grupe u vezi sa dodavanjem bitkoin fjučersa u svoju ponudu imala je za rezultat vrtoglav skok cene bitkoina na novi istorijski maksimum od 8.300 američkih dolara. Prema navodima iz izveštaja:

"J. P. Morgan razmatra da li svojim klijentima da obezbedi pristup CME-ovom novom bitkoin proizvodu putem svoje jedinice koja se bavi brokerskim poslovanjem."

UH, Džejmi...

Ironija je u tome što je Džejmi Dajmon bio najglasniji kritičar bitkoina na Vol Stritu. U svojim izjavama on ga je etiketirao nazvavši ga "prevarom", a one koji ulažu u njega da su"glupi". Ako su ljudi koji ulažu u bitkoin "glupi", kako je izjavio direktor kompanije Chase, Džejmi Dajmon, onda on očigledno svoj personalni kadar smatra glupim. Takođe, Dajmon je izjavio kako će osuti paljbu na onog koga uhvati da ulaže u "to" - to obećanje tek treba da ispuni.

Negativna mišljenja nekih analitičara sa Vol Strita su stavljena nasuprot pozitivnih gledišta drugih. Međutim, bez obzira da li će Džejmi ući ili ne, bitkoin fjučersi će najverovatnije postati realnost početkom decembra, čime će se veoma povećati proces usvajanja kriptovaluta.

 

Pripremio: Miodrag Radonjić