JPMorgan Chase je podneo novi zahtev za  patent za sistem koji koristi blokčein za upravljanje virtuelnim primanjima podržanim imovinom ili obveznica, prema podacima iz zahteva podnetog Američkom zavodu za patente i žigove (USPTO) koji je objavljen 19. jula.

Novi patent, pod nazivom "Sistemi i metodi za upravljanje virtualnim primanjima na distribuiranom sistemu", obuhvata novi oblik metode bazirane na javnom blokčeinu za upravljanje virtuelnim prijemima, koji mogu biti u obliku tokena.

Dokument opisuje virtuelna depozitna primanja ili "virtuelna primanja" kao "elektronske tokene sa aktivom ili obavezama". Nova metoda bi koristila tehnologiju distribuiranog registra (DLT) kao što je blokčein za povezivanje "osnovnog sredstva ili obaveze sa digitalnim prikazom na distribuiranom sistemu u cilju praćenja i prenosa vlasništva".

Ranije je izvršni direktor kompanije JPMorgan Džejmi Dimon rekao da kriptovalute "ne vrede ništa", takođe naziva bitkoin balonom da će investitori "jednog dana platiti cenu [...]".

U međuvremenu, JP Morgan je već ovog proleća podneo patent za intra i međubankarska poravnanja zasnovana na blokčein tehnologiji, pokazujući svoju sposobnost da budu jaka podrška blokčeina i snažni  protivnici validnosti i legitimiteta kriptovaluta u isto vreme.

 

Pripremila: Majda Petrović