Tron fondacija pomera ručak i konferenciju za medije sa Vorenom Bafetom na neodređeno vreme.

Prema zvaničnom postu na Tviteru, Džastin San - koji je osvojio na dobrotvornoj aukciji ručak sa Vorenom Bafetom - je otkrio da ima kamen u bubregu i dogovor je da se ručak odloži.

U junu, osnivač i izvršni direktor Trona Džastin San je osvojio na dobrotvornoj aukciji na eBay-u ručak sa Vorenom Bafetom, poznatim i uspešnim investitorom i izvršnim direktorom Berkšir Hataveja. Sanova pobednička ponuda je iznosila 4.567.888 dolara, najviša ponuda u istoriji događaja koji traje 20 godina.

19. juna, izvršni direktor Circle-a, Džeremi Aleir, je prihvatio Sanov poziv da se pridruži ručku. Pored Aleira, kreator lajtkoina Čarli Li će takođe prisustvovati događaju.

Voren Bafet je izrekao neke zapaljive stavove protiv kriptovaluta. U maju prošle godine, Voren je rekao da će se priča oko kriptovaluta loše završiti i nazvao bitkoin “otrov za pacove na kvadrat”.

U novije vreme, Voren je u februaru tvrdio da je bitkoin (BTC) zabluda, očigledno zato što blokčein ne zavisi od bitkoina ili zato što ne proizvodi nešto. Voren je rekao:

“Možeš da buljiš u njega ceo dan, ali neće iz monitora izaći nikakvi mali bitkoini ili tako nešto. U osnovi, to je zabluda.”