Osnivač kompanije Tron (TRX) Džastin San je rekao da je dodavanje trona na američkom Binance-u ili Coinbase-u prvi prioritet njegove kompanije.

Preduzetnik je 9. avgusta odgovarao na tvitove entuzijasta koji podržavaju tron, a neki su tvrdili da su ulagači bili zabrinuti da građani Sjedinjenih Država neće moći da trguju TRX-om na Binance-u.

Alarm za uzbunu se pokrenuo nakon što se TRX nije pojavio na listi 30 digitalnih imovina koje se ispituju u vezi sa pokretanjem Binance-a na američkom tržištu.

Pitanja iz Tron zajednice

Iznad skrinšota Binance-ove liste u tvitu od 9. avgusta, @TronSpark je napisao: “Bilo bi dobro da #Tron bude uvršten u ovu listu ili na #Coinbase što je pre moguće. Mi volimo tron, ali nam je takođe potrebno i mesto gde bi američki građani mogli da trguju #trx”.

Dva sata kasnije, San je odgovorio: “Da. Sada nam je to prioritet broj jedan. Imaćemo kompletan tim, uključujući i mene koji će biti maksimalno posvećen ovom pitanju. Sve ove stvari ćemo izvršiti brzinom #TRON-a! #TRX $TRX.”

San se izvinio i zbog kašnjenja, priznao je da tron treba da bude prihvaćen na više američkih berzi i obećao da će njihova zajednica videti napredak po tom pitanju do kraja godine.

Uprkos strahovima da bi tron mogao da izumre u SAD, TRX je i dalje dostupan na dve kompatibilne berze u Severnoj Americi: Bittrex i eToro.

Tron je objavio prvu verziju rešenja za skalabilnost poznatu kao Sun Network 11. avgusta. Rešenje će navodno otvoriti put za 100x skalabilnost i izgradnju decentralizovanih aplikacija na sajdčeinovima.