Nakon velikih promena na tržištu bitkoina tokom prethodnih nekoliko nedelja prouzrokovanih negativnim vestima iz Kine, čini se da je najveći deo obima trgovanja pomeren iz Kine.

Južna Koreja je prestigla Kinu u ukupnom obimu trgovanja bitkoinom, izvestili su Džozef Jang i Tur Demester putem Tvitera.

 

Promena u obradi transakcija ukazuje na to da su se trgovci preselili u Južnu Koreju. Najveća menjačnica u Južnoj Koreji obrađuje više transakcija od Bitfinex-a i Bittrex-a.

Poslovanje se iz Kine seli u Južnu Koreju zato što je u prethodnim mesecima započet proces legalizacije bitkoina u Južnoj Koreji.

Indikacije fleksibilnosti

Prelazak u Južnu Koreju je jasan pokazatelj fleksibilnosti bitkoin zajednice. Budući da je bitkoin decentralizovana kriptovaluta, ni jedna vlada ga ne može zaista “zabraniti”, još manje ga može kontrolisati. Međutim, mnoge države su zainteresovane da prihvate kriptovalute.

Mnogi su smatrali da su negativne vesti iz Kine loša stvar za bitkoin, ali on je dokazao ono u šta su kriptofili verovali sve vreme, da je bitkoin izuzetno fleksibilan i višestruk.