Svako ima najmanje jedan pametan telefon koji može da download-uje aplikacije sa Apple Store-a ili Google Play-a. Sa širenjem bitkoina, svedoci smo pojavljivanja aplikacija koje omogućuju da bitkoinima platimo stvari koje kupujemo online. Takođe, postoje aplikacije koje biznismenima olakšavaju živote i čine ih produktivnijima.

Aplikacija Bitcoin Business Planner ima za cilj da ponudi sve najbolje linkove vezane za digitalno rudarenje.

Vlasnik Capstone Digital Mining-a, Lari Pantlin je podelio svoje mišljenje o aplikaciji sa Cointelegraph-om:

“Moram reći da aplikacija nije mnogo učinila za mene. Da budem iskren, najbolji linkovi se dobijaju preko reklamiranja i drugih bitkoin sajtova.

Za sada ne preporučujem aplikaciju, ali sajt je neophodan za sve male biznise.“

Drugi stručnjak, Majkl Hlavaček, programer koji je razvio aplikaciju Claim Bitcoin, dao je svoj komentar:

“Vidim veliki potencijal u bitkoin aplikacijama. One pomažu da se novi korisnici uvedu u svet bitkoina i učine ga pristupačnim za sve. Ukoliko je konačni cilj da se globalno proširi upotreba bitkoina, onda je ovo sledeći logičan korak na tom putu.“

Obe aplikacije su dostupne na pametnim telefonima. One su zarazne, dobre i informativne, prema komentarima njihovih korisnika.

Zatražili smo mišljenje Garija Rova, direktora Bitcoin Solutions Ltd-a (Multibit):

“Mobilni svet se okreće oko upotrebe aplikacija povezanih sa internetom i bitkoin je, u stvari, internet novac. Bilo koja iOS ili Android aplikacija koja uspešno integriše bitkoin u svoj servis će uvećati njegovu upotrebu.“

Biznismen, Panajotis Aleksandrakis, iz Masterphone-a dao je svoje mišljenje o dostupnim aplikacijama.

Po njegovom mišljenju bitkoin mape kao Bitcoin World Map, Bitcoin Accepted Here, BitPages-Find Bitcoin, su najkorisnije alatke u njegovom poslu.

Izjavio je:

“Očigledna korist je ta da aplikacije premošćuju jaz između vlasnika bitkoina i mesta koja prihvataju bitkoine.“

Da zaključimo, jedna stvar je sigurna: aplikacije će biti sve zabavnije u budućnosti i zadovoljenje potreba korisnika će voditi put ka boljim aplikacijama. Što zabavnije to bolje!