Bitkoinu se popularnost povećava širom sveta, ali mnogi stručnjaci podržavaju argument da je prava revolucaija u stvari u blockchain-u.

Poznato je da blockchain ima mnogo primena i da može biti korišćen u bilo kojoj oblasti, uključujući i na tržištu nekretnina.

U ovoj oblasti, blockchain se može koristiti kao registar imovine i katalogizaciju, transakcije, osiguranje, sigurnost, protiv prevara i drugo... Bitkoin tehnologija takođe može biti koirsna i za crowdfunding kampanje.

Postoje 3 glavna načina na koje blockchain može promeniti tržište nekretnina: ubrzavanje procesa, pružanje sigurnosti i transparentnost.

Agentic Group će organizovati interesantan događaj u Njujorku koji će biti fokusiran na promene koje će se desiti kada tržište nekretnina postane “blockchain-ovano“.

Događaj će se održati 16. i 17. februara na RISE Njujork (Barclay-ov inkubator). Događaju će prisustvovati Majkl Broido, SVP/GC u Emigrant Realty Finance; Robert Gladstoun, CEO Madison Equities; Roj Abrams i Džim Elsvort - Co-CEOS RealConnex.com (Džim je bivši MD AIG Global Real Estate), blockchain stručnjaci Kristijan Saucier iz Ubitquity-ja i Redži Midleton iz Veritaseum-a i drugi...

Rik Vilard, osnivač  Agentic Group je izjavio:

“Nekretnine su jedna od oblasti kojima blockchain veoma zgodno pristaje, čineći značajnu promenu i nudeći podjednako značajne prilike. Od presudnog značaja za programere, agente za prodaju nekretnina, brokere, investitore, osiguravajuće kompanije da budu svesni predstojećih promena.“