Iako eBay ne prihvata Bitkoin direktno kao način plaćanja, njegova integracija sa BigCommerce-om će upoznati više od 165 miliona njegovih aktivnih kupaca sa glavnom digitalnom valutom.

Dve kompanije su najavile da će njihova integracija biti dostupna u četvrtak 11. novembra u smislu da se omogućavanja BigCommerce trgovcima da izaberu proizvode iz svog kataloga i počnu sa prodajom milionima eBay korisnika, bez potrebe za posredničkom aplikacijom ili razvojem porudžbenica.  

BigCommerce trgovci koji odluče da prodaju na tržištu mogu da iskoriste njegovo centralizovano upravljanje zalihama i obrade porudžbenica, koji će omogućiti trgovcima da istovremeno prodaju iste proizvode i inventar istovremeno i na ebay-u i na njegovom brendiranom sajtu, uz lako sinhronizovanje nivoa zaliha na obe strane.

On kombinuje svoju otvorenu arhitetkuru i aplikaciski ekosistem za preduzeća da bi smanjio troškove i pojednostavio proceduru za milione onlajn korisnika. Njegovi klijenti su: 50.000 malih i srednjih preduzeća, više od 2000 preduzeća srednje tržišne prodaje sa preko 1 milion dolara godišnje itd.

Prema navodima direktora BigCommerce-a Brenta Belma, integracija će omogućiti trgovcima da prodaju brojnoj zajednici eBay-a sa jedinstvene platforme povezane sa eBay-evim brendiranim sajtovima, omogućavajući prodavcima da maksimalno iskoriste svoju onlajn prodaju istovremeno smanjujući tehničku i operativnu kompleksnost.

Trgovci, takođe, mogu imati kompletan spisak i centralno upravljanje, stvarajući stotine eBay unosa u minuti pomoću prilagođenih šablona za automatsko mapiranje proizvoda u različitim kategorijama. Takođe je moguće prilagođavanje sopstvenih oglasa definisanjem opisa i cena specifičnih kanala, dok još uvek koriste zajednički katalog proizvoda i omogućava skalabilnu arhitekturu uz više konzistentnosti i bržu sinhronizaciju.

Uz najavu, BigCommerce postaje jedina e-trgovinska platforma koja podržava prodaju u celom svetu dve najveće prodavnice i vodeće društvene platforme, uključujući Facebook i Pinterest.   

Bitkoin link

Kako Bitkoin postaje sve popularniji način plaćanja, BigCommerce je počeo da promoviše digitalne valute kao relativno bezbedan način plaćanja za proizvode.

Svetska vodeća cloud e-trgovinska platforma za potvrđena i brzo rastuća preduzeća, navodi u obaveštenju svojoj zajednici da će podsticati trgovce da prihvataju uplate njihovih klijenata bilo da koriste kreditne kartice, debitne kartice, PayPal, Apple Pay, Bitkoin ili neki drugi budući način plaćanja koji postane relevantan.

Kreiranje Bitkoin linka između BigCommerce-a i eBay-a dolazi sa upotrebom Stripe-a, koji je integrisan sa platformom BigCommerce-a i  podržan u mnogim zemljama, uključujući SAD, Kanadu, Veliku Britaniju, Irsku, Australiju, Belgiju, Francusku, Nemačku, Luksemburg, Holandiju, Španiju i Italiju.

Stripe-ov API podržava bitkoin plaćanja na isti način kao i plaćanje kreditnim karticama.  Mnogi korisnici mogu početi sa prihvatanjem bitkoin plaćanja bez potrebe da promene svoju server-side integraciju.