Tim iz Emer-a tvrdi da je uklopio blockchain rešenja sa tehničkim pristupima za rešavanje problema koji se odnose na postojeće centralizovane modele trgovanja.

Judžin Šumilov, CEO Emercoin-a, je izjavio:

“Često me pitaju kako je Emercoin dobio ime. Ime je izvedeno iz reči emergence – što označava urgentnost uvođenja novih svojstava u sistem.“

Emercoin se fokusira na 3 oblasti: unapređenje internet servisa, onlajn oglašavanje i pravna verifikacija.

Učiniti distibuirani internet mogućim

U centralizovanom svetu, DNS (Domain Name System), SSH (Secure Shell) i SSL (Secure Sockets Layer) servisi su često ponuđeni po difoltu od strane hosting kompanija. One nude uglavnom slične opcije i slabosti. Uprkos tome što su hosting kompanijame dobro obezbeđene sa IT perspektive, one su i dalje podložne DdoS napadima. U tom slučaju, decentralizovane platforme za DNS, SSH i SSL su spas.

Kompanija HashCoins koristi Emer-ovu emcSSL/emcSSH tehnologiju kako bi upravljala svojim distibuiranim mining pool-ovima.

Blockchain za pravne verifikacije

Emer-ova platforma nudi digitalni proof-of-ownership (dokaz o vlasništvu) trgovcima kako bi transparentno čuvali podatke o digitalnim i fizičkim sredstvima na blockchain-u.

Blockchain za oglašavanje

Jedan od problema za više sajtova je onlajn oglašavanje, što je ključni izvor prihoda.

ContextOne i Advendor koriste emcLNX kao osnovnu tehnologiju za svoje poslovanje, što im omogućuje da efikasnije upravljaju ugovorima između oglašavača i izdavača, kao i saobraćajem ili klikovima između njih. Korišćenjem blockchain tehnologije putem Emer-a, obično misteriozan prostor između izdavača, oglašavača i posrednika je premošćen.

Svestrana valuta

Emercoin, osnovan u decembru 2013-te godine, se postavio kao valuta za mnoge internet projekte uključujući društvene mreže, istraživačke projekte, igrice, kao i visoko tehnološke projekte poput robotike, električnih vozila i drugo.

Stanislav Polozov, CMO (chief marketing officer) Emercoin-a je izjavio:

“Želimo da budemo na tržištu još dugo vremena i da nudimo mnoštvo usluga. Mi nismo Pump-And-Dump coin. VPN P2P konekcije mogu biti apsolutno sigurni pomoću blockchain-a.“