Sa rastom investicija od 300% na globalnom nivou, 2015-ta godina je bila godina FinTech (finansijske tehnologije) oblasti.

Od internet prodaje, do mobilnog plaćanja i bankovnih servisa, blockchain je centar inovativnih tehnologija i novih platformi.

Blockchain Club

SiamoSoci je pre nekoliko dana pokrenuo novi projekat nazvan Blockchain Club, koji ima za cilj da formira grupu investitora koji žele da učestvuju u razvoju fintech startapa zasnovanih na blockchain tehnologiji.

Dario Gudići, CEO SiamoSoci, objašnjava:

“Bilo koji investitor bi voleo da je investirao u kompanije poput Google-a, PayPal-a ili Amazon-a 1998-e godine. Sada imamo drugu šansu – tehnologiju koja će na naše živote uticati koliko i internet, sa prilikom za rane investicije. Zbog toga smo kreirali Club.“

Blockchain Club je realizovan u partnerstvu sa BlockchainLab-om. Njihov tim okuplja startape sa najvećim potencijalom koji svoje servise razvijaju oko blockchain-a.

Đakomo Zuko, CEO BlockchainLab-a, je izjavio:

“BlockchainLab ima za cilj da okupi sve najbolje projekte iz oblasti.“

Kako funkcioniše Blockchain Club

Cilj je da se sakupi 5 miliona eura od privatnih investitora.

Projekat će se realizovati tokom 10 godina, a investiraće se u oko 30 startapa na različitim nivoima razvoja, od onih već akivnih na tržištu, do onih sa potencijalom za razvoj. SiamoSoci je već u pregovorima sa nekoliko startapa – Eternity Wall, HolyTransaction, The Rock Trading i Helperbit.