Uprava grada Boisa u Ajdahu je sklopila partnerstvo sa lokalnom blokčein startap kompanijom ULedger. Udruživanje ima za cilj da razvije razne primere korišćenja blokčein tehnologije u okviru tehnološke infrastrukture grada.

Prema navodima gradskog načelnika za informisanje Derina Harisa, gradska uprava je uzbuđena zato što je postala među prvima u svetu koja je usvojila tehnologiju koja se primenjuje zbog svojih revolucionarnih karakteristika.

“Blokčein je tehnologija koja transformise i zahvaljujući našem odnosu sa ULedger-om uzbuđeni smo što smo postali jedna od prvih opštinskih vlada koja je iskoristila sve prednosti blokčein tehnologije u praksi. Mi očekujemo od ULedger-a (i njegovog blokčein protokola koji ne poznaje državne granice) da: ublaži rizike vezane za podatke i sigurnost, poboljša integritet i kontinuitet podataka, usmerava procese i pruža iskustvo građanima Boisa.”

Druge uprave u svetu koje su prihvatile blokčein

U međuvremenu, mnoge opštinske uprave širom sveta procenjuju različite primene blokčein tehnologije u svom radu. U Kini je lokalna uprava grada Fošan, provincija Kanton koristila prototip blokčein platforme pod nazivom Intelligent Multifunctional Identity (IMI) za registraciju lokalnih stanovnika tokom izbora.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), lokalna samouprava u Dubaiju je objavila, u martu 2017. godine, da je u partnerstvu sa nekoliko organizacija u sklopu svog plana usvanja blokčein sistema u svim odeljenjima uprave i operacija do 2020. godine.

Među partnerima gradske uprave Dubaija su IBM koji ima ulogu strateškog partnera i ConsenSys koji ima ulogu gradskog savetnika.