Nedavni događaji pokazuju da kanadska Vlada planira da bude među prvima koja će u potpunosti prihvatiti Bitkoin.

Mesto okupljanja bitkoin korisnika u Torontu 17. novembra je bilo prepuno. Ranije tog dana je održan sastanak između Džejsona Kesidija, predsednika Kripto Konsultanta, koji brzo postaje jedan od najuticajnijih ličnosti iz sveta kriptovaluta u Kanadi i Komisije za hartije od vrednosti Ontaria (OSC). Na sastanku su razgovarali o načinu na koji Komisija može zakonski da uredi odnos prema kriptovalutama.

On navodi:

“Svest o Bitkoinu i Blokčeinu u Kanadi raste i moguće je da smo blizu prekretnice.”

Izgleda da su svi uključeni

Kesidi objašnjava da povećano interesovanje za prvu svetsku decentralizovanu digitalnu valutu nije ograničeno samo na entuzijaste i tehnološke pionire. Vlada Ontarija sada preuzima aktivnu ulogu u pomaganju oblikovanja budućeg zakona o Bitkoinu i digitalnim valutama, što je trend za koji kaže da će postati uobičajena pojava u narednih nekoliko godina, pošto šire prihvatanje postane realnost.

Kesidi opisuje razvoj kao revolucionarni korak u pravom smeru, jer otvara vrata za saradnju sa različitim nivoima vlasti. “Sada smo došli do tačke kada za dalji rast ekosistema moramo da marljivo radimo sa ovim grupama da bismo formirali pravni okvir koji ima smisla za sve Kanađane”, kaže on.

Poletni napredak

Kesidi nije krio svoje oduševljenje napretkom koji ostvaruje Bitkoin u Kanadi. On napominje da je sjajno videti takvu vrstu napredka, s obzirom na to da je u kripto svetu od 2012. godine.

On zaključuje govoreći za Cointelegraph: “Radujem se saradnji ruku pod ruku sa različitim nivoima zakonodavne vlasti širom ove velike zemlje, kako bismo obezbedili razuman okvir za uspostavljanje digitalnih valuta. Možete očekivati da vidite mnogo više od Džejsona Kesidija u budućnosti.”