Medijska mejnstrim debata o bitkoinu, da li bitkoin smatramo uspešnim ili ne, ispraćena je komičnom scenom ove nedelje koja je kulminirala izbijanjem svađe između gostiju na CNBC panelu.

U  izdanju sve više poznatog Fast Money segmenta, saradnik i urednik RiskREversal.com-a, Den Nejtan je odgovorio ISI tehničaru Evercore-a Ričiju Rosu "da se nosi (go piss off)" nakon njegovih kritika upućenih na preformanse bitkoina.

Ros je prethodno govorio kako je bitkoin bio loš izbor za investiranje  proteklih par meseci zbog njegovog pada od skoro 50% koji se desio ove nedelje. Tradicionalno ulaganje u akcije, sa druge strane, navodno je bilo bolje, a Ros je naveo za primer rast cene akcija Boinga od 200% od 2016. godine.

Kako Zerohedge zapaža da Ros nije uspeo da primeti ovogodišnju dobit bitkoina od preko 1000%  koja se desila samo u 2017 godini. Nejtan mu je dobacio da je "glup" kako bi ga degradirao.

"Niste u pravu, zato nemojte reći da sam ja glup", odgovorio je Ros pre nego što je Nejtan dao svoju "nezaboravnu" opasku:

"Ti ne znaš šta sam ja do sada postiga, ti ne znaš koje je moje zanimanje i zato ozbiljno, nosi se."

Epizoda se nastavila sa pomalo bizarnim pristupom prema bitkoin izveštavanju.

U decembru, segment je objavio naslove koji su bili dosta iznenađujući zbog iznenadne promene pripadnosti i postajanja sve većeg optimističkog pogleda na određeni altkoin - bitkoin keš.

U to vreme, njegov tviter nalog je počeo da objavljuje materijale koji snažno kritikuje bitkoin i da njegovi pratioci usmere svoju pažnju na uspon bitkoin keša.

Takav stil sadržaja se od tada nije promenio.

 

Pripremio: Bojan Zečević