Maks Kajzer, bivši trgovac na Vol Stritu i domaćin RT emisije “Kazer Riport”, je rekao da veruje da će bitkoin (BTC) probiti nivo od 15.000 dolara ove nedelje.

U tvitu objavljenom 3. avgusta Kajzer je rekao da “oseća da će #bitkoin ove nedelje preći 15.000 dolara”. Dalje je izjavio da su poverenje u centralne vlade, centralne banke i centralizovani fiat novac na najnižem nivou u poslednjih nekoliko decenija. 

Lanac optimističnih predviđanja

Kajzerova predviđanja su naizgled u skladu sa izveštajima koje je nedavno objavila kompanija za istraživanje digitalnih imovina Delphi Digital, prema kojem makroekonomska slika stvara “savršenu oluju” koja će podstaći apresijaciju cene bitkoina. U izveštaju se navodi:

“Prvo i najvažnije, raspoloženje globalnih centralnih banaka je drastično ublažilo svoje monetarne politike. Fed, evropska ECB, kineska PBoC, japanska BOJ i mnoge druge sada pripremaju učesnike na tržištu za niže stope i dodatne stimulativne mere dok pokušavaju da zadrže trenutnu ekonomsku ekspanziju.”

Kako je Cointelegraph izvestio u junu, Kajzer je predvodio sa prozivkama na račun svih onih koji ne veruju u bitkoin nakon što je cena prešla nivo od 11.000 dolara, usresređujući se na ljubitelje zlata.

Tokom istog meseca, on je komentarisao da je bitkoin zabeležio novi rekord po pitanju heš stop mreže, navodeći da je stopa heša dobar pokazatelj kretanja cena.

U vreme pisanja vesti, Bitkoin se trgovao na nivou od 10.940 dolara, sa porastom od 1,19% u roku od 24h, prema podacima sa Coin360.