KFC Kanada predstavila je novu stavku na meniju, “Bitcoin bucket”, koju kupci mogu da kupe isključivo sa bitkoinom (BTC).

KFC Kanada je svoj nov PR štos najavila preko tviter naloga 11. januara:

"Naravno, ne znamo tačno šta su bitkoini, ili kako rade, ali to ne bi trebalo da bude prepreka između vas i veoma dobre porcije piletine."

Bitcoin Bucket, koja se prodaje za bitkoinov ekvivalent od 20 kanadskih dolara, sadrži deset “pilećih trtica”, pomfrit, veliku porciju krilaca, srednji sos i dve salate. Kanadski građani mogu naručiti kućnu dostavu Bitcoin Bucket putem vebsajta Colonel & Co. dok traje ponuda.

KFC Canada je takođe objavio promotivni Facebook live video za Bitcoin Bucket, sa grafičkim prikazom KFC kofice po ceni od 20 kanadskih dolara u BTC-u koji se ažurira svakih 5 minuta u realnom vremenu. Jedan Bitcoin Bucket  košta oko 0.001 bitkoin u vreme pisanja ovog teksta.

U sličnom PR štosu, 9. januara, Kodak je najavio ICO za sopstvenu kriptovalutu, KodakOne. KodakOne će se navodno koristiti za registraciju i licenciranje slika na novoj KodakOne platformi.

Bitkoin je već ušao u industriju brze hrane u julu 2017. godine, kada je nemačka kompanija za isporuku hrane, Lieferando, počela da prihvata bitkoin za porudžbine. U skorije vreme, u avgustu 2017. godine, Burger King Rusija je predstavio sopstvenu virtuelnu valutu, Whoppercoin, koja je poslužila kao deo programa za lojalne kupace.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić