Izvršni direktor KFC ogranka u Venecueli, Antonio Sampajo, negirao je nedavnu najavu da će početi da prihvata altkoin deš (DASH), izveštava Criptonoticias u ponedeljak, 10. decembra.

Sampajo je objasnio da je KFC diskutovao o testiranju ove kriptovalute, ali ugovor još nije završen. On je takođe rekao da plaćanje sa dešom "nije činjenica, niti je objavljivanje bilo kakve vesti o tome odobreno."

U utorak 11. decembra, “Dash Merchant - Venezuela” je objavio javno izvinjenje na zvaničnom tviter nalogu koji glasi:

“Nažalost, objavljena poruka je bila preuranjena i reflektirala je naš optimizam umesto trenutne faze pregovora sa KFC Venecuela. Žao nam je zbog naše greške i želimo se izviniti KFC Venecueli, njihovim direktorima i javnosti.”

Dash Merchant je takođe pojasnio da trenutno pregovaraju radi testiranja DASH plaćanja u Karakasu, ali plan još uvek treba da bude odobren od strane KFC Venecuela.

Vesti i javno izvinjenje su se pojavili neposredno nakon što je direktor za PR i medije DashNews-a, Mark Mason, objavio tvit 7. decembra u kome je izjavio da će KFC Venecuela početi da prihvata deš plaćanja sledeće nedelje.

Video koji je prikačen na tvit izjavio je da će glavni grad Karakas biti prvi grad koji će testirati  sistem plaćanja kriptom u jednom od najvećih KFC restorana sa još 24 lokacija KFC-a širom zemlje.

Prema saopštenju, više od 2.400 trgovaca u Venecueli prihvataju deš, uključujući i druge velike lance brze hrane kao što su Subway i Papa John's. U nedavnom izveštaju Forbsa, prema Alehandru Ekeveria, suosnivača Dash Help-a, Dash Merchant Venezuela i Dash Text, Venecuelanci koriste deš zato što im omogućava jednostavan način plaćanja. On je takođe izjavio da kriptovalutu uglavnom koriste mala porodična preduzeća pre nego što se širi na veće firme.

U avgustu je izvršni direktor Dash Core Group-a Rajan Tejlor otkrio da je Venecuela postala drugo najveće tržište deša, sa skoro sto trgovaca koji prihvataju kriptovalutu svake nedelje.

Početkom 2018. godine, KFC Kanada je uvela novu ponudu u meniju pod nazivom "Bitcoin Bucket", koja se može kupiti isključivo bitkoinom (BTC).

Sa dodatnim izveštavanjem od strane Helen Parc

 

Pripremila: Majda Petrović