Kanadska mobilna aplikacija Kik je nedavno otkrila svoje planove o saradnji sa kompanijom za video igrice Unity Technologies kako bi usmerila svoj kin novčić ka industriji kompjuterskih igrica.

Kao što je portparol kompanije Kik rekao za Cointelegraph, predstojeće partnerstvo će “približiti kriptovalute milionima programera video igrica”, omogućavajući integraciju tokena sa igricama uz pomoć prilagođenog softvera za razvijanje softvera za razvoj igrica (SDK) koji je razvio Kik. Kompanija planira da deli Kin Gaming SDK u Unity Asset Store-u (prodavnica za programere igrica) nakon beta testiranja koje će odobriti partneri Unity Technologies-a. SDK će biti dostupan na platformi za razvoj softvera GitHub.

Kik je u avgustu 2017. otkrio svoje planove za inicijalnu ponudu (ICO) za kin token. U septembru 2017., kompanija je prikupila oko 100 miliona dolara od više od 10.000 učesnika u 117 zemalja.

Kin token, ERC20 token zasnovan na itirijum blokčeinu, trguje se po ceni od 0,000175 dolara i ima tržišnu kapitalizaciju od oko 132 miliona dolara u vreme pisanja teksta. Kik aplikacija je pokrenuta 2009. godine od strane studenata Univerziteta Vaterlo. Unity Technologies, osnovan 2004. godine, jedna je od najkorišćenijih platformi za video igrice na svetu.

Prošle nedelje, Cointelegraph je izveštavao o itirijumovoj igrici CryptoKitties, koja je dobila 12 miliona dolara za finansiranje. U CryptoKitties, korisnici stvaraju i pare virtuelne mačke, koje se mogu kupiti i prodati koristeći ETH, što znači da korisnici moraju da kupe ETH kako bi se igrali.