Ted Livingston, izvršni direktor kanadskog startapa za razmenu poruka Kik, izjavio je za Coindesk da je kompanija potrošila preko 5 miliona dolara na tekuće pregovore sa Komisijom za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država (SEC), navodi se u izveštaju objavljenom 16. maja.

Kako je Cointelegraph objavio krajem januara, SEC navodi da veruje da je Kik-ov "Token Distribution Event" pre dve godine prekršio Zakone o hartijama od vrednosti kada je kompanija prikupila 97 miliona dolara tokom prodaje. Nakon preporuke SEC-a o izvršenoj akciji u novembru 2018. godine, Kik-u je uručen "Wells Notice", pismo kompaniji na koje treba da se odgovori u roku od 30 dana.

Prema izveštaju, Livingston je u četvrtak na Token samitu u Njujorku izjavio da je kompanija potrošila preko 5 miliona dolara na pregovore sa regulatorom. On je takođe dodao:

"Proveli smo dosta vremena na tome, proveli smo poslednjih 18 meseci putujući u Vašington."

U januaru, kompanija je takođe upozorila američke regulatore da će da se bori protiv predložene primenjene akcije protiv nje.

Prošle nedelje, Ejmi Star, šef kancelarije za tržišne trendove u SEC-u, izrazila je spremnost regulatora da stupi u interakciju sa lokalnim kripto i blokčein poslovima. Star tvrdi da su američki zakoni o hartijama od vrednosti „planirani da budu dinamični“.
 

Pripremio: Nikola Mosurović