Delegacija Narodne banke Kine je posetila Coinbase i Ripple na svojoj istraživačkoj ekspediciji u vezi ‘značajnih pitanja’ vezanih za zakonski okvir kriptovaluta.

Bili su u poseti različitim startapima u San Francisku kako bi bolje razumeli američki pristup u regulaciji blokčeina.

“U ekspediciji su pored delegacije Narodne banke Kine bili i predstavnici Novog finansijskog istraživačkog instituta iz Šangaja i Centra za istraživanje digitalnih finansija Univerziteta u Pekingu.”

“Članovi ekspedicije su stekli niz efikasnih i vrednih zaključaka (o regulatornom pristupu za finteh)”, navodi se u saopštenju novinske agencije Sohu.

Pored Coinbase-a i Ripple-a, Circle je učestvovao u organizaciji radne grupe, zajedno sa startapima kao što su Sofi i Prosper, a svi su locirani u oblasti Bej.

Jao Kian, direktor Instituta za digitalna i monetarna istraživanja pri Narodnoj banci Kine je istakao da je izdavanje legalnog digitalnog novca značajno. To je objavljeno u kontekstu trenutnih napora kineskih vlasti da omogući centralizovano izdavanje digitalnih formi juana.

Kina trenutna vrši nadzor nad određenim aspektima Blokčeina, posebno je zainteresovana za ICO i tokene izdate od istih, za koje se kaže da bi mogli da budu ‘suspendovani’ ako istraživanje pokaže da su “veliki rizik” za potrošače.