Predstavnički dom Sjedinjenih Država usvojio je neobavezujuću rezoluciju koja poziva na usvajanje “nacionalne politike koja promoviše dostupnost finansijskih sredstava i internet trgovine potrošačima, kako bi se podstakao ekonomski rast i potrošnja.”

Povećano interesovanje?

Videli smo relativno malo dešavanja u okvirima federalnog propisa o blockchain tehnologiji i digitalnim valutama. Neprofitna organizacija Coin Center obratila se predstavnicima SAD u vezi sa predlogom rezolucije. Pismo sa pitanjima je dostupno na njihovom sajtu.

U julu je predstavljena deklaracija koja poziva Vladu Sjedinjenih Američkih Država da se ažurira domaća politika koja se odnosi na tehnologiju, posebno na kriptovalute i blockchain tehnologiju. Zakon je uveo američki kongresmen Adam Kinzinger iz Ilinojisa i sponzorisan je od strane kongresmena Tonija Kardensa iz Kalifornije.

Nakon izjava pristalica, rezolucija je usvojena javnim glasanjem, početkom prethodne nedelje. Rezolucija nije obavezujuća, ali je važan korak napred to što se o blockchain-u i kriptovalutama raspravljalo u Kongresu.

Uvodne reči u vezi sa rezolucijom su:

“Predstavnički dom Sjedinjenih Američkih Država treba da usvoji nacionalnu politiku koja promoviše dostupnost finansijskih sredstava i internet trgovine potrošačima, kako bi se podstakao ekonomski rast i potrošnja.”

Rezolucija se pojavila nekoliko meseci nakon što je Komitet za energiju i trgovinu SAD raspravljao o tehnologiji. Amandmani pristalica pokazali su veliko interesovanje za temu među članovima Predstavničkog doma.

Kongresmen Majkl Burges iz Teksasa, izjavio je u razmatranju:

“Nema sumnje da su blockchain inovacije poslednja reč tehnologije.”

Šta je sledeće?

Videćemo šta je sledeći korak za Kongres i da li će nastaviti sa značajnijim podsticanjem digitalnih valuta i blockchain tehnologije. Naredna sednica će biti u novembru posle izbora u SAD.

Karakteristike rezolucije ukazuju na to da će nova i ažurirana verzija biti izglasana u Kongresu u mesecima koji dolaze.