Južnokorejska Blokčein asocijacija (KBA) je nedavno otkrila samoregulatorni okvir za svoje članove (berze kriptovaluta) u cilju povećanja transparentnosti trgovine, prenose lokalni mediji 17. aprila.

Okvir koji je najavio izvršni direktor KBA Jeon Ha-jin na konferenciji za novinare u Korejskoj federaciji malih i srednjih preduzeća (CME) u Seulu sadrži opšte mere za zaštitu korisnika optimizacijom transparentnosti poslovanja na kripto berzama, kao i sprečavanje pranja novca, insajderskog trgovanja i drugih ilegalnih aktivnosti.

Prema navodima lokalnih medija, predstavljeni okvir se sastoji od pet opštih zahteva, uključujući upravljanje novčićima korisnika odvojeno od sopstvenih, držeći minimalni kapital od 1,8 miliona dolara i objavljivanjem redovnih revizorskih i finansijskih izveštaja.

KBA će ispitati da li su svi članovi u skladu sa propisanim pravilima, uključujući Bithumb, Upbit i OKCoin, kao i druge članove počev od 1. maja, prenose lokalni mediji.

KBA je počeo sa razvojem samoregulatornog okvira za lokalne berze kriptovaluta u februaru ove godine, kako bi se ublažila zabrinutost zbog “bitkoin pomame” iz decembra 2017. godine.

Prošle nedelje, regulatorno telo Južne Koreje, Komisija za finansijske usluge (FSC) je objavila da će izvršiti uvid u tri domaće banke koje pružaju usluge berzama kriptovaluta, kako bi se proverila usklađenost sa najnovijim (anti-anonimnim) propisima u zemlji.